Cihangir Atölye Sahnesi’nin Yeni Oyunu “Saloz’un Mavalı” 30 Ekim’de Baslıyor!

Cihangir Atölye Sahnesi’nin Yeni Oyunu “Saloz’un Mavalı” 30 Ekim’de Baslıyor!

Oct 28

 

 

Cihangir Atölye Sahnesi’nin Yeni Oyunu “Saloz’un Mavalı” 30 Ekim’de Başlıyor!

 

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından 2017 yılında kurulan CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ’NİN (CAS) Konservatuvar öğrencileri tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Muhammet Uzuner’in yaptığı “SALOZ’UN MAVALI” adlı oyun 30 Ekim 2019 Çarşamba  saat 20.30’da Cihangir Atölye sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

 

 

Cihangir Atölye Sahnesi Konservatuvar öğrencileri tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan Peter Weiss’in yazdığı, Can YÜCEL’in çevirisini yaptığı “SALOZ’UN MAVALI” adlı oyunu Muhammet Uzuner yönetti. Işık Onur Alagöz, Koreografi Hicran Akın, Kukla Tasarım ve Yapımı Selda Uyan tarafından hazırlanan oyunda, Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyorlar.

 

Oyun, Portekiz’de 1932’de bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar’ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz’in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz’un Mavalı’nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. 1973 yılında Can Yücel’in “Saloz’un Mavalı” olarak Türkçeleştirdiği yapıt daha önce Ankara ve İstanbul sahnelerinde farklı topluluklar tarafından oynandıktan sonra şimdi CAS öğrencileri tarafından sahneleniyor.

 

Arzu Gamze Kılınç’la Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi, eğitimden sahne uygulamalarına tiyatroseverlerin geniş ilgisini gören yanıyla, yalnız Beyoğlu Cihangir’de değil farklı sahnelerde de seyirci karşısına çıkacaktır.

 

Oyun daha sonra 6 Kasım 2019 saat 20.30‘da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

 

 

 

Cihangir Atölye Sahnesi İletişim

 

www.cihangiratolyesahnesi.com

Kuloğlu Mah. Ağahamamı Sk. No:18 Kat: -1 Beyoğlu / İstanbul

İletişim:  0212 293 28 98   /  0532 234 27 81

 

Muhsin Kayar

Cihangir Atölye Sahnesi (CAS)

Basın ve Seyirci İletişim Danışmanı

05424157365