Tiyatro Boyalı Kus Yeni Sezona 13 Eylül’de Yeni Oyunu “Melek” ile Merhaba Diyor !

Tiyatro Boyalı Kus Yeni Sezona 13 Eylül’de Yeni Oyunu “Melek” ile Merhaba Diyor !

Sep 12

 

 

“Operet kralının kızı, dublaj kralının karısı, güzellik kraliçesinin kuzeni…

Melek prensesin sonu muğlak masalı”

MELEK SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

13 yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil kazandıran feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş bu defa tiyatro, sinema ve opera oyuncusu Melek Kobra’nın sıradışı hayatını konu alan bir oyunla seyirci karşısına çıkacak. Melek, 13 Eylül Cuma günü, saat 20:30’da, Sahne Cihangir’de sahnelenecek.

Ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi’nin kızı Melek Kobra’nın yaşamını konu alan Melek, tek perde olarak sahnelenecek. En ünlü kadın bestecilerden Neveser Kökdeş’in yeğeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece’nin kuzeni, dublaj kralı olarak bilinen Ferdi Tayfur’un eşi, Süreyya Opereti’nin primadonnası ve Gülriz Sururi’nin annesi Suzan Lütfullah’ın en yakın arkadaşı Melek‘i ise Yeşim Koçak canlandıracak.

Gerçek hikayeden sahneye uyarlanan ve Rüstem Ertuğ Altınay’ın kaleminden çıkan Melek’in yönetmenliğini Tiyatro Boyalı Kuş’un kurucusu Jale Karabekir üstlendi. Ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi’nin kızı Melek Kobra’nın sıradışı hayatını konu alan  Melek, tek perde olarak sahnelenecek. En ünlü kadın bestecilerden Neveser Kökdeş’in yeğeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece’nin kuzeni, dublaj kralı olarak bilinen Ferdi Tayfur’un eşi, Süreyya Opereti’nin primadonnası ve Gülriz Sururi’nin annesi Suzan Lütfullah’ın en yakın arkadaşı Melek’i ise Yeşim Koçak canlandıracak. Dramaturjisini Nelin Dükkancı’nın üstlendiği 70 dakikalık ve tek kişilik oyunun koreografisi Gökmen Kasabalı’ya, kostüm tasarımı Burcu Rahim’e, ışık tasarımı ise Erdem Çınar’a ait.

Melek’i Yeşim Koçak canlandıracak!

Adı Melek Sabahattin, Melek Ezgi, Melek Tayfur, hastalık zamanlarında yazdığı hatıratında ise Melek Kobra olarak geçen Melek’i yetenekli bir oyuncu canlandıracak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Yeşim Koçak, 11 yıl Kent Oyuncuları’nda görev aldı. 2002’de Çözüm adlı oyunla, Vasfı Rıza Zobu Ödülü’ne, Afife Tiyatro Ödülü’ne (Yeni Kuşak Başarılı Kadın Oyuncu), Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü’ne ve Avni Dilligil Ödülü’ne (Umut Vadeden Kadın Oyuncu) layık görüldü. Bugüne kadar Anna Karenina, Mutfak Söyleşileri, Marat Sade, Mefisto ve Martı gibi önemli oyunlarda oynadı. 2010 yılında Tiyatro Boyalı Kuş’un “Ophelia’yı Kim Öldürdü”, 2012 yılında ise “Matmazel Julie” adlı oyunlarında rol aldı. Bir çok film ve diziden de aşina olduğumuz Koçak, halen İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

MELEK

TEK PERDE, TEK KİŞİLİK OYUN

 

“Operet kralının kızı, dublaj kralının karısı, güzellik kraliçesinin kuzeni…

Melek prensesin sonu muğlak masalı”

 

Yıl 1939. Yer, Cerrahpaşa Hastanesi. Melek veremle savaşıyor. Daha 24 yaşında…

 

Cumhuriyet dönemi sanat camiasında önemli bir isim, Melek. Döneminin ünlü operet, tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı. Babası, ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi. Halası, en ünlü kadın bestecilerimizden Neveser Kökdeş. Kuzeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece. Eşi, dublaj kralı Ferdi Tayfur. En yakın arkadaşı, Gülriz Sururi’nin annesi, Süreyya Opereti’nin primadonnası Suzan Lütfullah. Onun adı Melek. İlk önce Melek Sabahattin, sonra Melek Ezgi, daha sonra Melek Tayfur, hastalık zamanlarının kaydını düştüğü hatıratında ise, Melek Kobra olarak karşımıza çıkıyor.

 

Bir kadın neden kendine Kobra soyadını alır?

Bir kadını çevreleyen, sarmalayan anılar, travmalar nelerdir?

Adım adım ölüme gitmekte olan biri, hayatı nasıl anlamlandırır?

Peki ya aşkın sınırları nerededir?

 

MELEK, Melek Kobra’nın hayatının son anlarında, 24 yaşında Cerrahpaşa Hastanesi’ndeki odasında geçiyor. Bizlere anlatacağı öyle çok yaşam parçası var ki… Bu dünyada yaşadığı 24 yıla doldurduğu öyle anlar var ki…

 

MELEK, bir kadın sanatçının hazin öyküsü. Rüstem Ertuğ Altınay’ın kaleminden, babasından ve halasından şarkılarla, hatıratına yazdığı şiirleriyle ve oynadığı oyunlarla bir dönemin sanat camiasını, kadın sanatçıların çalışma koşullarını, aşkı, yalnızlığı, uyuşturucuyu, veremi ve elbette tiyatroyu seyrediyoruz.

 

Tiyatro Boyalı Kuş olarak bu sezon, Melek Kobra’yı sahnemizden hüzünle ve saygıyla selamlıyoruz…

 

KÜNYE:

Yazan: Rüstem Ertuğ Altınay

Reji: Jale Karabekir

Oynayan: Yeşim Koçak

Dramaturg: Nelin Dükkancı

Koreograf: Gökmen Kasabalı

Kostüm Tasarım: Burcu Rahim

Işık Tasarım: Erdem Çınar

Eylül & Ekim 2013 Oyun Programı

13 Eylül Cuma 20.30 – Prömiyer ( Sahne Cihangir )

20,27 Eylül Cuma 20.30  ( Sahne Cihangir )

4,10,21,25 Ekim 20.30 ( Sahne Cihangir )

Biletler : Sahne Cihangir Gişesi ve Mybilet’te !

Ayrıntılı Bilgi ve Röportaj Talepleri İçin

 

MEHTAP DOĞAN 

Media Partner İletişim Danışmanlığı

Medya Direktörü

 

A: Sinanpaşa Cad. Köprü Sokak No:8 Güven Apt. D:2 34353 Beşiktaş / İSTANBUL

T: 212 327 32 46 G: 535 740 84 98

M: mehtapdogan@mpiletisim.com

Sahne Cihangir İletişim

Adres : Ağa Hamamı Caddesi Taktaki Yokuşu 2B Firüzağa Cihangir/İstanbul  (Firüzağa Camii ve Kahvesi arkası, Ağa Bilardo yanı)

Tel : 0 212 / 245 21 09 –  0 542 / 477 27 53

E-Posta : sahnecihangir@gmail.com

Sahne Cihangir Twitter

https://twitter.com/Sahne_Cihangir

 

Sahne Cihangir Facebook

 

https://www.facebook.com/pages/Sahne-Cihangir/234819573308252?ref=ts&fref=ts

 

 

 

Tiyatro Boyalı Kuş Facebook 

 

https://www.facebook.com/groups/21323601200/?fref=ts

 

Tiyatro Boyalı Kuş Twitter

 

https://twitter.com/tiyboyalikus

 

 

 

http://tiyatroboyalikus.blogspot.com/